Let op! Verzenden alleen mogelijk in Nederland!

LIBBEY x REBOTTLED VIEREN GEUPCYCLED GLAS EN TWEE JAAR GROENE SAMENWERKING

 

De samenwerking tussen LIBBEY en Rebottled wordt steeds groter. Na een samenwerking van twee jaar hebben ruim 130.000 gebruikte wijnflessen een nieuwe bestemming gevonden door te zijn getransformeerd tot duurzame drinkglazen. En hier zijn we trots op! 😊 

Op een wijnfles zit geen statiegeld en we drinken in Nederland elk jaar zo’n 440 miljoen flessen wijn leeg, die vervolgens in de glasbak verdwijnen. Het kan ook anders, want het Utrechtse Rebottled geeft de lege wijnfles een tweede leven als drinkglas. Een initiatief die we vanuit LIBBEY prachtig vinden. Recycling vormt namelijk al 200 jaar de kern van ons bedrijf. Ons doel is om zoveel mogelijke maatschappelijk verantwoord te ondernemen en deze samenwerking sluit daar heel goed op aan. 

Een tweejarige groene samenwerking

De ongekende tijden hebben geleid tot grote uitdagingen voor zowel LIBBEY als bedrijven wereldwijd. Ondanks de uitdagende periode, zijn ook betekenisvolle samenwerkingen opgebloeid, en is de tijd onder andere gebruikt voor het verbeteren van diensten en het herontdekken van innovatieve processen. Zo ook binnen onze samenwerking met Rebottled. We zijn nu als organisatie nog beter in staat om in de fabriek in Leerdam Rebottled te helpen met het produceren van de Rebottled glazen. 

Ben je benieuwd naar de glazen van Rebottled? De Rebottled producten zijn online te vinden en in de Nederlandse winkelketens zoals de Bijenkorf en Gall & Gall.