Let op! Verzenden alleen mogelijk in Nederland!

XMAS COUPE 🎄🥂

 

Ben jij klaar om deze kerst een verhaal te vertellen, terwijl jij de bubbels serveert?

Gehuld in mysterie, heeft het coupéglas een geschiedenis met genoeg onderdelen om elke spreker in de schijnwerpers te houden tijdens het inschenken van de champagne. We delen deze geschiedenis graag met je:

  • Onze favoriete mythe is dat de vorm van een coupĂ©glas is geĂŻnspireerd op de linkerborst van Marie Antoinette. Helaas is bewezen dat dit volledig onjuist is, maar we gaan ons best doen om het in leven te houden.

  • Tegenwoordig zijn de coupĂ©glazen niet zo populair bij de thuis bartenders en het lijkt zelfs alsof de meesten er niets van weten. In het verleden waren ze juist een favoriet glas. Vanaf het ontstaan ​​in het midden van de 17e eeuw was de coupĂ© het standaard champagneglas geworden dat voor allerlei speciale gelegenheden werd gebruikt. Dit was vooral het geval bij de high society in New York City.

  • CoupĂ©glazen zijn ook bekend als de Champagne Coupe of de Champagne schotel, de coupe is een glas met een steel en een brede, ondiepe kom. Zoals je misschien al hebt geraden, is dit glas oorspronkelijk ontwikkeld voor champagne. Door veranderende smaken is het flute glas vervangen door het coupĂ©glas als het go-to-glas voor champagnedrinkers.

Onnodig te zeggen dat het coupéglas naar ieders mening een klassieker is. De coupé biedt een alternatief voor het standaard cocktailglas, maar heeft ook een geweldig verhaal en een geheel eigen stijl. Hopelijk denk jij er ook zo over. Wil jij deze kerst in stijl proosten? Onze SPKSY Coupe is een van onze favorieten! Ben jij een kleine drinker? Drink mee maar in mindere mate met de bijpassende SPKSY Nick & Nora glazen.  

Op zoek naar nog meer prachtige kerstgeschenken? Bekijk ons volledige glazen assortiment. Hier vind je alle glazen voor jouw perfecte kersttafel.