Let op! Verzenden alleen mogelijk in Nederland!

Over Libbey

 


Je hebt misschien nog niet eerder van ons gehoord, maar we zijn er vrij zeker van dat je onze producten regelmatig gebruikt. Als je vaak uit een glas drinkt, is de kans groot dat je Libbey al kent. Libbey is een van de grootste glasproducenten in de wereld. En onze glazen zijn echte iconen. Misschien ken je ze wel Carats, Hobstar, Radiant, SPKSY of onze prachtige 1924

Het geheim van ons succes is de voortdurende investering in nieuwe technologieën, briljante designs, hoge kwaliteit en duurzame processen. Ons bedrijf bestaat al sinds 1818 en is sinds deze eeuw onderdeel van glas in Europa. We zijn trots op onze rijke roots die door de eeuwen heen bewaard zijn gebleven in de Europese glassteden Leerdam, Nederland en Marinha Grande, Portugal. 

Libbey EMEA Leerdam


Libbey Holland is ontstaan in 1765 en begonnen als een flessenblaasbedrijf dat toen bekend stond als "De Hut". Met uitbreiding en diversificatie van haar portefeuille werd in 1891 de naam veranderd in “NV. Glasfabriek Leerdam.” Ontwerpers als A.D. Copier traden toe tot het bedrijf en creëerden samen met de Dutch Vintners Association het iconische "Gilde"-assortiment, dat nog steeds populair is in deze tijd. In 1953 op de 75e verjaardag van de glasfabriek had de fabriek de eer om "Royal" te worden genoemd. De glasfabriek heette voortaan "Royal Leerdam". Het historische merk "Royal Leerdam" is al jaren onderdeel van Libbey. 

Naast de eeuwenoude glasfabriek heeft Libbey sinds 2020
ook een eigen winkel, De Glaswinkel. In de Glaswinkel verkoopt Libbey glazen die geproduceerd zijn in de Leerdamse glasfabriek of in de zusterfabrieken. De Glaswinkel heeft een uitgebreid assortiment met veel verschillende glazen.Van wijnglazen tot bierglazen of nieuwe waterglazen, elk soort glaswerk is verkrijgbaar in de Glaswinkel.

Adres: Lingedijk 8, 4142 LD Leerdam 

Libbey EMEA Portugal


Libbey Portugal begon in 1944 als Crisal, in Alcobaça, met als doel kristallen kroonluchters en huishoudelijk glaswerk te produceren. In 1945 diversifieerde het productassortiment en werden twee van de meest iconische glazen geproduceerd, de "Galão" en "Bar". In 1970 opende een nieuwe fabriek in Marinha Grande en deze breidde later sterk uit. Deze uitbreiding bracht de eerste volledig geautomatiseerde productiefabriek in Portugal tot leven. In deze fabriek produceerde we producten die we verkochten onder het merk  "Crisal Glass".